top of page

Proklamáció  

 

Sokak szerint az 56-os forradalom 50-ik évfordulóját pénzével, médiájával kisajátította a jelenlegi kormányzat. Az MSZP egyenes jogutódja annak az MSZMP-nek, amely nemcsak segédkezett a forradalom leverésében, de felelős annak véres megtorlásáért is. Mi több, ennek jelképét látják többek az állami emlékmű szimbolikájában.

 

Építsük hát meg saját emlékhelyünket!

 

Mint ismeretes, az ötvenedik évfordulóra elkészült, a legtöbb 56-os szervezet által  kifogásolt állami emlékmű (lásd az ”56-os állami emlékmű” menüpont) költségvetése az egymilliárd forint körül mozgott. E tény önmagáért beszél. Az állami megemlékezéseket  szervező külső cég több mint 600 millió forintért nyújtja “szolgáltatásait”. Ezzel szemben az itt bemutatott terv költségvetését 100-150 millió forint közötti összegben állapították meg a szakértők.

Ha 2 millió magyar egyenként 75 forinttal járulna hozzá a megvalósítás költségeihez, észrevétlen terhek nélkül ölthetne testet a fenti elképzelés.

 

A világ persze nem így működik.
Amennyiben Ön kevesebbel tud csak segíteni, azt éppen úgy  köszönettel fogadjuk, mint a nagyobb lehetőségekkel rendelkező támogatók áldozatvállalását.

 

Bármely kis összegű adomány különös jelentőséggel bír, hiszen anyagi vonzatán túl, mind egy-egy szavazat és akaratnyilvánítás az emlékmű támogatására.

 

 

kijelölt szegmentjén, az “ADOMÁNYOZÓK FALA” felirat alatt adunk számot. Konkrét személyeknek, kormányoknak, társaságoknak mondunk köszönetet a közös ügy támogatásáért.

Amennyiben nem kívánnak szerepelni az adományozók falán, kérem jelezzék e-mail-ben a PolgKorNewYork@aol.com  címen.

 

Téglajegyek kiadása is felmerült, ám adminisztrációs problémák miatt ez egyelőre nem lehetséges.

 

Kérjük, hogy amennyiben segíteni kíván az  emlékmű budapesti felállításában, támogatását az 56 Lángja Alapítvány 10300002-10313658-49020015 számú MKB Bank Nyrt.-nél vezetett magyarországi bankszámlájára utalja át, forintban vagy egyéb valutában. A támogatások után – a vonatkozó törvények alapján – adókedvezmény jár.

Számlatulajdonos neve: 56 LÁNGJA ALAPÍTVÁNY
 

MKB Swift kódja: (Bic) :MKB HU HB

 

IBAN Bankszámlaszám:
HU68 1030 0002 1031 3658 4902 0015

 

Bankfiók pontos címe:


MKB Bank Nyrt. 1024 Budapest, II. Kerület, Széna tér 4.
Mammut (1) üzletház 1. emelet

 

Hamarosan  a PayPal rendszeren keresztül is fogadni tudjuk adományait. Ennek pontos indulásáról ezen az oldalon hírt aduk.

 

Köszönjük!

 

bottom of page