top of page

Műleírás

 

Az emlékműről:

 

Az emlékmű jelenleg az ismertetett terv állapotában van. (lásd: 3-dimenziós látványterv demóvideó” a “Tervrajz” és az ”Emlékműfotók” menüpontokat.)

 

Látható tehát, hogy egy komplett és teljes, pusztán a megvalósítsra váró a kivitelezésre készen álló tervvel talalkozhatnak ezen az oldalon.

 

Tematikailag az emlékmű egy téglafalat Magyarország sziluettjében áttörő, a zuhanást megelőző pillanatban égbemeredő szovjet tankot és egy vele szemben álló Pesti Srácot ábrázol. A Pesti Srác szinte a rázuhanni készülő tank alatt áll, kezében egy Molotov-koktéllal, amelyet éppen a tankra készül dobni. A jelenetnek egy pesti kockakővel borított utcarészlet ad keretet.

 

Az égő Molotov-koktél, - 56Lángja – örökmécsesként funkcionálna. Ezt az örökmécsest naponta újra és újra meggyújtaná egy arra előre kijelölt személy, vagy csoport. Erre 365 emlékplakettet adnánk ki. Résztvehetnek iskolák, ifjúsági, 56-os, valamint egyéb társadalmi szervezetek, ezáltal téve élővé a forradalom emlékét. (részletek az “Örökmécses protokoll” menüpont alatt.) Az emlékművet, illetve az örökmécses meggyújtásának ceremóniáját webkamerákon keresztül az egész világon látni lehetne.

 

Az emlékművön helyet kap a HŐSÖK FALA (a mártírok nevének felsorolásával, amely a legmegbízhatóbb forrás, a kiskunmajsai 56-os kápolnában található lista alapján készül), az ADOMÁNYOZÓK FALA, illetve koszorúzásra kiképzett felületek.

 

Makovecz Imre (lásd: “Makovecz Imre“ menüpont alatt) aktív segítségét ajánlotta fel az emlékhely létrehozásában.

 

Megvalósulás / Helyszín:

 

A megvalósítás a budapesti helyszínre vonatkozó, folyamatban levő tárgyalások függvénye. A közérdekű információkat ezen az oldalon tüntetjük fel.

 

Addig is várjuk az Önök ötleteit, hozzászólásait, és nem kevésbé támogatását. Az anyagi támogatást a “SZÁMLASZÁM” menüpont alatt található, 56 Lángja Közhasznú Alapítvány bankszámlájára várjuk.

Adományával nemcsak az anyagi alapok megteremtését szolgálja, hanem állást is foglal az emlékmű mellett.

 

Ide kattintva megtekintheti a 3 perces demóvideót.

bottom of page