Alapítványunk célja továbbá az "'56 Lángja" emlékmű felállítása. Itt megtekintheti a Kiut 2010. december 16-i adását, illetve az emlékmű 3 perces demóvideóját:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wittner Mária az '56 Lángja emlékműről

Wittner Mária : a II. János Pál pápa téren épüljön 56-os emlékmű!

2014. szeptember 10.

 
Wittner Mária a Népszabadság 2006. augusztus 8-i számában a következőképpen nyilatkozik erről a tervről:
 
“ ‘56 igazi üzenete például abban a szoborban ölt majd testet, amelyet Amerikában terveznek, de itthon állítanak fel. Ez egy falat áttörő tankot ábrázol, amelyet egy Molotov-koktélos gyerek vár.”
 
Menjen, vagy maradjon a 2006-ban felállított városligeti 56-os emlékmű? Az egyszer már lezárt vitát Tarlós István melegítette fel újra főpolgármesteri kampányában. A rozsdás oszloperdő körül négy év alatt sem alakult ki egyetértés.
 
2oo8. november 26-án a 8. kerület testületi döntéssel határozott az emlékmű befogadásáról és ki is jelölte annak leendő helyét: lásd ide kattintva - műholdkép a kijelölt területről.
 
A határozathozatalt követő kivitelezés a mai napig húzódik.
 
A megváltozott politikai viszonyok bővebb perspektívákat nyitottak a megvalósulás tekintetében. Jelenleg az oly vitatott "vaskefe" sorsának újragondolási folyamatában alternatívaként jelentünk meg.
 
Reményeink szerint ez a weboldal bejárja a világ minden zugát, ahol magyarokat találhat, Buenos Airestől Sydney-ig, Torontótól Johannesbourgig, New Yorktól Párizsig. Felkeres mindenkit a Kárpát-medence magyarjai közül is, akik arra vágynak, hogy valóban testet ölthessen a forradalom üzenete.
Segítsen nekünk ebben a szándékunkban! Az 1%-os SZJA felajánlásával elősegítheti a megvalósulást.
 
Adószámunk: 1-81-260-06-1-41
 
Várjuk támogató e-mailjeiket is, melyeket továbbítunk a megfelelő fórumokhoz. Minden támogató e-mail egy igen szavazat erre az emlékműtervre. Levelében kérjük jelezze, hogy az '56Lángja tervének megvalósulását támogatja.
Címünk: info@56langja.com
 
Küldje el az oldal linkjét barátainak, ismerőseinek! Épüljön fel ez az emlékmű, amelyet majdan fiainkkal, unokáinkkal meglátogatva nem úgy kell kezdeni a történetet, hogy “volt egyszer egy MSZP…”
Egy emlékmű, amely szimbolikusan tárja elénk nemzetünk mai
napig tartó fennmaradni vágyásának heroikus küzdelmét.
 
A világmagyarság tagjaként - előzetes köszönettel – számítunk az
Ön támogatására is.
 
Kizárólag a közös akarat képes felépíteni ezt az '56-os jelképet.
Támogassuk  Német Szilárdot, Csepel polgármesterét az
emlékmű megvaloításában:
 
Tartson velünk!
 
Üdvözlettel: Szilágyi Ákos  /56Lángja Alapítvány /
  www.SzilagyiAkos.com

LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA ! - OSSZA MEG

VÉLEMENYÉT KÖZÖSSÉGÜNKKEL - TÁMOGATÓ

LEVELEIKET IS VÁRJUK AZ ÜZENŐFALUNKRA

Tisztelt Látogató!

 

Üdvözlöm! Szilágyi Ákos vagyok, a fenti 56 LÁNGJA 1956-os emlékműterv megálmodója, az 56 Lángja Alapítvány alapítója, a New York-i Hungarian TV munkatársa, illetve a New York Polgári Kör életrehívója. Arra kérem, szenteljen néhány percet az alábbi oldal megtekintésére. Bizalmát, idejét előre is köszönöm.

Nemzeti szimbólumaink tiszteletének ápolása szintén vállalt feladata alapítványunknak. Ezért támogatjuk A Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja fotópályázatot, amely nemzeti színeinket a legkülönbözőbb formában megörökítő képek készítésére ösztönzi résztvevőit. Ezek a fotók napról napra visszaköszönnek a belőlük összeállított falinaptárból.

A New York-i Hungarian TV karöltve az 56Lángja Alapítvánnyal (www.56Langja.com ) kilencedik alkalommal hirdeti meg nyílt fotópályázatát A Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja címmel. A pályázat célja: egy 2012. évi falinaptár összeállítása. PÁLYÁZZON ÖN IS! A RÉSZLETEKET IDE KATTINTVA TALÁLJA